De Club

BBQbabes: lekker eten met een knipoog

Stel je voor. De zon schijnt, er is goede muziek en er zijn leuke mensen. Anders gezegd: je bent op een goed feest. In de verte staat een glanzend zwarte Ford Pick-up. Je ruikt de prikkelende geur van de barbecue en als vanzelf loop je ernaartoe. Er staat een rij, maar dat geeft niet, want het is gezellig. Bovenop de auto staan twee vrolijke meiden vlees te grillen. Voor je het weet krijg je ook een bord. Want de BBQ babes bakken ze bruin, heel bruin.

Een idee van Funenpark-ondernemer Olaf Igesz, die BBQ babes. Een uniek ‘food-on-wheelconcept’. “Mooie meiden grillen en serveren vanaf een vette auto. En ze maken een hoop lol”. Bij BBQ babes is alles tot in detail verzorgd: de muziek, de sfeer, het eten, en het uitzicht. “Het is vooral lekker eten in een mooi jasje”, zegt Igesz. “Denken: wow, wat is het leuk om hier te staan. Het mooie is, we zijn overal inzetbaar. Al wil je ons middenin een weiland hebben, wij komen naar je toe. Stroom hebben we niet nodig, alles werkt op gas.”

De BBQ babes serveren flinke porties vlees van 200 gram. Je kunt kiezen voor saté (kip, varken, lam of zelfs geit), hamburgers, of allebei. Altijd 100% scharrel van scharrelslager Kees de Bouter uit Watergraafsmeer. En goed gemarineerd. ‘Eigen recept’, roept de trotse ondernemer. Je krijgt er satésaus, een stuk vers Turks brood, en – om het helemaal af te maken – echt Amsterdams tafelzuur bij.

Het begon eigenlijk als een grapje, barbecueënd met vrienden in de tuin. ‘Hoe gaaf zou het zijn’, joelden ze, ‘als mooie vrouwen in een mooie auto stonden te barbecueën?’ De ultieme combinatie, redeneerde Igesz. “Want het is toch een terugkerende grap dat vrouwen niet kunnen barbecueën èn niet kunnen autorijden? Dàt was voor mij het uitgangspunt van BBQ Babes.” Dat de grillende babes vooral leuk zouden zijn voor mannen, wijst de entrepreneur resoluut van de hand. “Vrouwen waarderen schoonheid, sfeer en lekker eten net zo goed.”

De auto, dat is nog  een verhaal apart. Igesz wilde een extravagant exemplaar, want ‘het oog wil ook wat’. Hij speurde het net af en stuitte op een Ford Pick-up XL uit 1974. “Echt een klassieker. Daar stond-ie, in Drenthe, in een hoekje van de schuur.” Bijna een jaar sleutelde hij aan de auto. Tot-ie helemaal perfect was. Er moest ruimte komen voor een koelkast en twee barbecues, en er moest een plek komen om te serveren. “Het was jongleren, kunst in de kleine ruimte. Maar het eindresultaat mag er wezen.”

In juli beleefde BBQ babes haar vuurdoop in aan de Vecht. Sindsdien zijn ze te huur voor evenementen en (bedrijfs)feesten, vanaf 50 personen. “Het begon als een lolletje, maar ik hoop dat veel mensen er lol van gaan zullen hebben. Ik vind het leuk om dingen te bedenken. En als je doet wat je leuk vindt, dan komt de rest vanzelf. Daar geloof ik in.”

Check de website http://www.bbqbabes.nl/
Sfeerimpressie vuurdoop: http://www.youtube.com/watch?v=FWn8l2ZJkAI&feature=autofb