Oost in Bedrijf

De Bakkersfiets bezorgt vers brood aan huis, ‘een relaxed begin van de dag’

Op 1 oktober 2016 opende De Bakkerfiets op IJburg, midden in de wijk. Je kunt er vers brood, koffie en jus d’orange halen of ter plekke nuttigen. Maar vooral kun je ’s ochtends vroeg vers brood aan huis laten bezorgen, zeven dagen per week. “Dat geeft mensen een relaxed begin van de dag.”

Eigenaar Lars van Borssum Waalkes had jarenlang directiefuncties bij verschillende grote organisaties, maar kreeg ‘genoeg van de regeltjes, het gedoe, de bureaucratie’. Hij nam ontslag en had zo tijd een aantal van zijn ideeën eindelijk eens uit te werken. Zijn plan van goed brood thuisbezorgen kreeg – ook door enthousiaste reacties van vrienden – het duidelijkst vorm. Na enig zoeken vond hij op IJburg een mooie ruimte: die van de oude videotheek.

“De mensen zeiden: ‘Hé wat grappig, vroeger kwam ik hier ook al, het is weer een beetje zoals toen’.” Service en goed contact vindt Van Borssum Waalkes heel belangrijk. “Hoewel een winkel oorspronkelijk niet in het idee zat, heeft die wel een toegevoegde waarde. Ik heb gemerkt dat mensen het brood eerst graag proeven voor ze het aan huis laten bezorgen. Ze willen bovendien weten wie het verkoopt.”

Aandacht hebben en de tijd nemen voor mensen, daar gaat het om volgens hem. “Wij kunnen een prima gesprek voeren. We leveren topkwaliteit en topservice, en gaan daar best ver in. Is er iets op? Gaan we het bakken en komen we het later alsnog brengen.”

Het brood van De Bakkerswinkel komt van de bekende traditionele bakkerij BBrood. Het assortiment omvat verschillende soorten desembrood, maar ook producten als croissantjes, noten-vruchtenbrood en verschillende koeken. De jus d’orange wordt elke ochtend vers geperst in de winkel. En er is hele goede koffie.

Van een kantoorfunctie naar brood verkopen, dat is een best een omslag? “Mensen ’s morgens vroeg vers brood bezorgen geeft ze een relaxte start van de dag. Ik word heel blij van elke dag al die blije mensen.”

www.debakkersfiets.nl, IJburglaan 842, info@debakkersfiets.nl.