Advertorial

Amstel Dental stelt angstige patiënten op hun gemak: ‘Weer lachend met een mooi gebit over straat’

Aan de Wibautstraat is Amstel Dental gevestigd. Deze praktijk staat voor persoonlijke aandacht door alles onder één dak aan te bieden, van tandprothetiek en implantologie tot chirurgie en kunstgebitten. Tandarts Maarten Overgaauw is er gespecialiseerd in de behandeling van angstige patiënten en de nieuwste 3D-techniek waarbij heel snel – bij Amstel Dental nog dezelfde dag – kronen, bruggen en vullingen gemaakt en geplaatst kunnen worden.

Hij vertelt: “Bij mij komen mensen die erg opzien tegen een bezoek aan de tandarts, vaak jaren niet zijn geweest. Ik probeer het zo aangenaam mogelijk te maken door een rustige benadering, door aan te voelen wat er kan en in welk tempo. En dan te komen met een oplossing die past bij je budget. Ook als je vijftien jaar niet geweest bent gaat het om geduld en aandacht. Eerst even rustig schoonmaken en niet meteen rigoureus aan de slag.” En altijd klinkt er bij hem in de stoel een fijn muziekje op de achtergrond.

Tandarts Overgaauw is sinds de oprichting acht jaar geleden betrokken bij Amstel Dental. “Ik werkte als student-assistent in het Slotervaart Ziekenhuis. Toen dat dicht ging zijn we met een leuke groep mensen deze praktijk aan de Wibautstraat begonnen.” Hij vertelt het allemaal op een rustige manier, hij is duidelijk in staat om mensen op hun gemak te stellen. “Het gaat niet om wat ik wil of om de techniek, maar om hoe je met iemand omgaat. Je moet mensen goed aanvoelen.”

Hij hoort weleens: doe mij maar een narcose en trek alles eruit, dan ben ik er vanaf. “Maar dat is eigenlijk nooit nodig. We kunnen altijd zorgen dat je zonder pijn en ontstekingen lachend over straat kan. Ik verwacht niet dat mensen hier met plezier komen, maar ik kan er wel voor zorgen dat ze op een normale manier een behandeling kunnen ondergaan, zonder stress te ervaren. Heel vaak zeggen mijn patiënten naderhand: ik heb hier zó tegenop gezien, maar uiteindelijk viel het erg mee.”

Bij Amstel Dental kan alles binnenshuis gedaan en gemaakt worden. Overgaauw: “Veel mensen vinden het vervelend om te happen in klei. Met de nieuwste techniek – CEREC, ook een specialisatie van mij – kunnen we een gebit heel precies scannen met een hele kleine mondcamera. Daarmee sla je het happen over, maar ook lange levertijden, want bijvoorbeeld een kroon kan vaak dezelfde dag nog geplaatst worden. Omdat we alles hier in ons eigen lab maken, zijn we niet afhankelijk van externe labs of lange levertijden uit China.”

Amstel Dental vind je aan de Wibautstraat 172. De praktijk is te bereiken via 020-7235353 en wibautstraat@amsteldental.nl. Zie ook amsteldental.nl.