Advertorial

Amstel Dental maakt snurkbeugels op maat: ‘Beter slapen en meer energie’

Snurken en vooral slaapapneu kunnen je slaap zo verstoren dat je overdag minder energie hebt. Bij Amstel Dental kun je terecht voor een goede snurkbeugel die in het eigen lab op maat gemaakt wordt. “Als je steeds moe bent overdag kan het een behoorlijke lifesaver zijn.”

Het is een serieus probleem in het leven van veel mensen, vertelt tandarts Rogier Sens (35). Bij Amstel Dental is hij gespecialiseerd in snurkbeugels, ook wel mra’s genoemd, de afkorting van mandibulair repositie apparaat. “Je bent als je slaapt zo ontspannen dat je tong – bij een bepaalde stand van de kaak – te ver naar achter kan vallen. Dan ga je snurken, maar er kan ook zoveel obstructie ontstaan dat je slaapapneu krijgt. Een mra kan dit voorkomen.”

Sens heeft na zijn specialisatie veel ervaring opgedaan in het herkennen van slaapproblemen en de mate van apneu. “Bij slaapapneu stokt je adem, soms wel tientallen seconden en meerdere keren per uur. Dat stokken en daarna naar adem appen kan als heel eng worden ervaren.” 
Bij een vermoeden hiervan kan hij je rechtstreek doorverwijzen voor een slaaponderzoek. Daar wordt het aantal ademstops per uur gemeten, alleen apneus die langer dan tien seconden duren worden geteld. “Bij meer dan vijftien per uur heb je officieel een heel slechte kwaliteit van slapen. Dan is je zuurstofgehalte in het bloed niet voldoende en heb je veel last van vermoeidheid overdag.”

Met een voor jou gemaakte snurkbeugel verandert je onderkaak niet van positie tijdens het slapen. “Zo doorbreek je deze patronen. Hetzelfde geldt voor snurken, waar je bij Amstel Dental zonder verwijzing een afspraak voor kunt maken. Als je steeds prikkelbaar en moe bent overdag, kan het een behoorlijke lifesaver zijn.” Lachend: “Ook voor de partners trouwens.”

Collega-tandarts Maarten Overgaauw (34) is gespecialiseerd in de behandeling van angstige patiënten en de nieuwste 3D-techniek. Hij vertelt: “Omdat wij ook een kaakchirurgie-poli hebben kunnen we rechtstreeks doorverwijzen voor slaaponderzoek, je hoeft niet eerst langs de huisarts.” 
Bij Amstel Dental worden snurkbeugels in het eigen lab op maat gemaakt. Sens: “Ik maak een scan van je gebit, we bepalen de beginpositie en daarna wordt de beugel geplaatst. Zo gaat het bij ons allemaal net even sneller.”

Vul via deze link de vragenlijst op www.amsteldental.nl in om je risico op slaapapneu te bepalen.

Amstel Dental – persoonlijke aandacht en alles onder één dak – vind je aan de Wibautstraat 172 en is bereikbaar via 020-7235353 / wibautstraat@amsteldental.nl.