Oost in Bedrijf

Amstel Dental aan de Wibautstraat is uniek in Nederland. ‘Bij ons zijn alle monden welkom’

Aan de Wibautstraat, in het hart van Oost, is Amstel Dental gevestigd. Deze praktijk staat voor persoonlijke aandacht door alles onder één dak aan te bieden, van tandprothetiek tot chirurgie en implantologie. Dat is uniek. Patiënten kunnen ook bij Amstel Dental terecht voor alles wat met kunstgebitten te maken heeft. Het is een hightech praktijk, bewust niet high-end. “Alle monden zijn welkom. Vaak maakt een kleine aanpassing al een groot verschil.”

Pablo Hernandez is tandprotheticus en gespecialiseerd in kunstgebitten, kunstgebitten op implantaten (klikgebit) en partiële protheses. Hij is een bevlogen vakman. “Patiënten komen hier met een probleem aan hun gebit. Ze zijn vaak verdrietig of bevreesd dat er niets meer mogelijk is. Wij bedenken een goede oplossing en begeleiden patiënten van begin tot eind. Alles gebeurt hier in huis. Ik ben pas tevreden als we goed hebben kunnen helpen en mensen opgelucht naar huis gaan. Doordat we bij hier een eigen lab hebben, hebben wij de kwaliteit in eigen beheer. Niets hoeft naar een extern lab of het buitenland te worden gestuurd.”

Tandarts Maarten Muijen geeft een rondleiding. “Wij zijn hier op de Wibautstraat in 2015 begonnen en inmiddels gegroeid naar elf behandelkamers om aan de groeiende zorgvraag te kunnen blijven voldoen. Pablo werkte voorheen bij een van de grootste tandartsketens van Nederland en ik ben ongelooflijk blij dat we hem aan ons hebben kunnen binden en dat hij gelooft in wat wij hier met elkaar willen aanbieden: de best mogelijke mondzorg voor iedereen. Daar hoort tandprothetiek bij. Iedereen kan bij Amstel Dental terecht voor alles wat met kunstgebitten te maken heeft. We zijn een hightech praktijk, maar bewust niet high-end, iedereen is namelijk welkom. Onze patiënten hoeven niet te worden doorverwezen naar een andere praktijk of het ziekenhuis, alles blijft in de vertrouwde omgeving. We hebben volledige controle over het hele zorgproces.”

“Tandprothetiek zit in het basispakket. Wij declareren direct naar de zorgverzekeraar, een verwijzing van huisarts of tandarts is niet nodig. De meest voorkomende vragen waarmee patiënten met een kunstgebit naar ons toekomen zijn bijvoorbeeld ongemakken zoals pijn, het constant los zitten of voedsel onder de prothese. Wij kunnen altijd hulp bieden. Soms zijn het meer ingrijpende behandelingen, maar vaak maakt een kleine aanpassing al een wereld van verschil. Onze opzet is uniek.”

Het is lang niet voor iedereen makkelijk, weten ze bij Amstel Dental. “Sommigen zijn zo bang voor de tandarts dat het een onneembare drempel is geworden. Bij ons zijn alle monden welkom. Van grote tot kleine problemen: we kunnen alles verhelpen. Voelt je gebit niet meer lekker aan? Dan kunnen wij er met een kleine aanpassing al voor zorgen dat het weer zit als gegoten.”

Bij de receptie word je aan de juiste specialisten gekoppeld. Je hoeft niets zelf te regelen. Hernandez: “We zien dat patiënten het fijn vinden om ontzorgd te worden, en ze waarderen de persoonlijke aandacht. Wellicht is dat ook waarom we zo gegroeid zijn de afgelopen vijf jaar. Uw mond, onze zorg, zo zeggen we hier.”

Amstel Dental is gevestigd aan de Wibautstraat 172. De praktijk is te bereiken via 020-7235353 en wibautstraat@amsteldental.nl. Meer informatie vind je op amsteldental.nl.