Oost in Bedrijf

Alsjeblieft, team de Brug!

Kijk, de (vernieuwde) de Brug. Een onderscheidende nieuwskrant voor Amsterdam-Oost en omstreken. Maandelijks huis-aan-huis verspreid.

We zijn begonnen in 2008. Heel bescheiden. Zoekend naar een herkenbare vorm. Met maar een paar pagina’s. Eerst werd de Brug in een oplage van 30.000 stuks slechts verspreid in het voormalige stadsdeel Zeeburg. De krant werd dikker. En nóg dikker. Het succes was zo groot dat we afgelopen september besloten de krant in een oplage van 70.000 te bezorgen in alle brievenbussen van Oost.

Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat de Brug meer informatie geeft over jouw wijk dan welk ander medium dan ook. Logisch. We zijn geworteld in de buurt. Onze medewerkers weten wat er leeft. Ze wonen er. Ze lopen er rond. Ze luisteren. Ze kijken kortom, achter de coulissen.

Is het gek dat we ons onderscheidend noemen?

Niet alle medewerkers staan op de foto, maar hieronder stellen we ons allemaal even voor.

Kirsten Dorrestijn is natuurjournalist voor de Brug. Ze woont in het centrum van de stad, maar Oost – en dan vooral de groene plekjes – is haar favoriete stadsdeel.

Merel Barends is stripmaker en scenarist. Ze woont en werkt in de Transvaalbuurt. Credo: Life’s full of misery, loneliness and suffering, and it’s all over much too soon (Woody Allen).

Carla M. Peddemors Nieuwsgierig, kritisch en eigenwijs. Altijd op zoek naar het ware verhaal.

Anouk Tuitel, Zeeburgereiland. Lijfspreuk: No Guts, No Glory!

Elke Geurts, schrijfster te IJburg, gevreesd, geliefd. Je kunt (bijna) Elke Dag stukjes van haar lezen op www.elkegeurts.nl. Of haar nieuwe roman De weg naar zee aanschaffen.

Toine Heijmans is (in een ingewikkelde volgorde) romanschrijver, Volkskrantjournalist, IJburger, vader van drie nieuwe IJburgers, zeiler en reiziger. Hij schrijft over alles.

Jaap Willems. Vroeger hoogleraar communicatie, nu weer gewoon journalist en auteur. Omdat schrijven verslavend is.

Catherine Smit leest kritisch mee en zet waar nodig de puntjes op de i. Geen redactie is compleet zonder huisneerlandica.

Linda Slagter, Diemen. Dream as if you’ll live forever. Live as if you’ll die today (James Dean).

Niels Ackermans, manager Dijkman Print en Rodi Media. Verloor in 1996 zijn hart aan de wereld van huis-aan-huisbladen. Voldoet met z’n waterloze drukpersen aan de hoge kwaliteitseisen van de Brug.

Journaliste Dieuwertje Mertens (Czaar Peterbuurt) vraagt creatieven uit Amsterdam-Oost het hemd van het lijf, maar reikt hen vervolgens graag dé jas – rode draad van een populaire interviewreeks – aan.

Martijn van den Dobbelsteen is fotograaf, medeoprichter van de Brug, slibvijzelgemaalontwikkelaar en initiator van tal van buurtinitiatieven. Heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt.

Iwan Tol doet verslag van de belangrijkste bijzaak van het leven: sport. Woont en werkt als kleine zelfstandige op IJburg.

Linda van den Dobbelsteen komt uit de polder maar is verknocht aan de stad. Ze schrijft (en blijft dus), schaaft aan de krant en schippert als moeder van drie kinderen met haar tijd.

Laura te Hennepe woont in Oost. Werkt zelfstandig. Danst veel. Praat graag. Leeft voluit. Schrijft hier één en ander over op.

Michel van Dijk woonde overal in Oost en genoot van de Dapperstraat, de Indische Buurt, de bomen van het Oosterpark, de oevers van het IJ… Ach, je begrijpt het, hij is domweg gelukkig in Oost.

Jan van Erven Dorens. Architect en zelfverklaard architectuurcriticus. Schrijft in zijn column het liefst over mooie gebouwen maar is niet bang om de waarheid te zeggen over minder mooie gebouwen.

Sinette Hesselink reist voor haar werk als modeontwerper en trendforecaster de wereld over. Vrije tijd spendeert ze graag aan voedsel: kweken, bereiden, opeten. Schrijft erover in Cityfarming.

Tim Cannon werkt onverstoorbaar aan de vormgeving van de Brug. Van deadlines verschiet hij niet.

Willie Wartaal. Cafeïne is ook drug.

Albert Ruiten heeft een neus voor wijn. Een goede. In de Brug drukt hij er zijn stempel op.

Schrijfster Josine Marbus woont op IJburg, maar vooral ín Amsterdam.

Rosanne Kropman is schrijvend journalist voor de Brug, maar ook voor NRC Handelsblad, NRC Next en Het Parool. Schrijven doet ze vanuit haar kantoor in de Transvaalbuurt, maar het liefst is ze zoveel mogelijk op pad.