Advertorial

Administratiekantoor Amsterdam geeft fiscale tips

Boekhouder-ZZP in Amsterdam geeft bespaartips

Administratiekantoor Amsterdam verzorgt de boekhouding van de zzp’er tegen een vast all-in-jaartarief van 80 euro exclusief btw per maand. En geeft ook wekelijks gratis tips via social media. Bel 06-13936399 voor een gratis kennismaking. Zeven dagen per week geopend, ook na 17.00 uur.

Zelfstandigenaftrek
Als zzp’er heeft u recht op zelfstandigenaftrek als u voldoet aan het urencriterium. De aftrek is op zijn hoogtepunt € 7.030. U voldoet aan de eisen als u jaarlijks minimaal 1.225 uur aan de onderneming werkt. Grofweg is dat 24 uur per week. Het gaat niet alleen om de uren die u voor een klant werkt, ook zijn indirecte uren waar geen omzet uit komt van toepassing. Opmaken van facturen, bijhouden van de administratie, social media-berichten posten, het volgen van cursussen, bezoeken van netwerkbijeenkomsten of het bijhouden van vakliteratuur behoren daar ook bij.
U dient meer dan vijftig procent van uw arbeidstijd voor uw eigen zaak te werken. Werkt u meer uren in loondienst en/of heeft u een hoger inkomen uit loondienst, dan komt de aftrek in gevaar.

Startersaftrek
De startende ondernemers zzp’er heeft ook recht op startersaftrek. Starters mogen in de eerste 5 jaar in totaal 3 keer een bedrag van € 2.123 van de winst aftrekken. Deze aftrekpost gaat samen met de zelfstandigenaftrek.

MKB-winstvrijstelling
De MKB-winstvrijstelling krijgt elke zzp’er, en is niet afhankelijk van de gewerkte uren. Het is een extra aftrekpost als u winst behaalt. De hoogte van de MKB-winstvrijstelling is 14% van uw nettowinst.

Investeringsaftrek – KIA
Investeert u in duurzame apparatuur en investeert u jaarlijks meer dan 23.01 euro in goederen die los van elkaar duurder zijn dan €450 euro excl btw, dan heeft u recht op KIA. Als u slim onderneemt plant u investeringen.

Box 3 (spaargeld)-belasting
Tot slot nog wat informatie over uw spaargeld. Anno 2020 en 2021 is het rendement op spaargeld bij de bank nagenoeg nihil. Het geld telt wel mee voor box 3. Op uw zakelijke rekening is dat vaak niet het geval. Een privéstorting of opname vanuit de zaak kunt u het beste pas ná 31 december overboeken naar privé. Gelukkig bedraagt de vrijstelling in box 3 in 2021 €50.000 per persoon.

Meer informatie over aftrekposten kunt u opvragen bij uw boekhouder. Administratiekantoor Amsterdam staat u zeven dagen in de week bij, en denkt met u mee. Bel 06-13936399 voor meer info.
Zie ook het filmpje Online Boekhouden – ZZP-Boekhouder – YouTube.