Aan het Joris Ivensplein op IJburg vind je Toko Radja. Anjas runt de zaak, zijn zus Sandy helpt hem met de randzaken. Samen staan ze sterk. “Mijn broer kookt met veel aandacht en liefde.”
Anjas (50) heeft meer dan twintig jaar ervaring in de horeca en was al lang van plan om een eigen zaak te beginnen. Vorig jaar kwam de kans, die hij met beide handen aangreep. Anjas is opgegroeid in Indonesië, kwam op zijn zestiende naar Nederland en kent de fijne kneepjes van de Indonesische keuken.
Trots showt hij zijn keuken. Het is er ruim en licht, schoon en heel netjes. “Ik bereid alles zelf, met verse ingrediënten, niets komt uit de vriezer.” Op de kaart vind je traditionele gerechten en snacks, van grote en kleine rames tot een rijsttafel, vegagerechtjes en lempers.
Sandy (45) kijkt even naar haar broer. “Hij kookt met veel aandacht en liefde.” Horeca zit in de familie, vertelt ze dan. “Onze moeder was vroeger ook kok. Soms helpt ze nog weleens mee in de toko op IJburg. Een neef maakt weer de flyers en posters.” Lachend: “Ja, we proberen alles in de familie te houden.”
We nemen wat gerechtjes mee om thuis te proeven. Of het lekker was? Ga het vooral zelf proberen. Spoiler: mmm.
Toko Radja – verse Indonesische gerechten, afhalen, bezorgen en catering. Joris Ivensplein 8, 06-47288886, tokoradja.sitedish.shop. Zes dagen per week open: di–za 12.00–20.00 uur en zo 15.00–20.00 uur.