Oost in Bedrijf

Verkoopstyliste helpt huizen verkopen

Huizen staan nog steeds lang te koop. Kopers beslissen vaak en via internet al binnen een minuut, puur op gevoel, of ze interesse hebben in een woning of niet. Het huizenatelier – een professionele verkoopstylist – zorgt al vijf jaar dat woningen er in het grote aanbod bovenuit springen.

Het Huizenatelier is opgericht door Hélène Kleinsmit. Zij is gecertificeerd verkoopstylist, opgeleid door House of KIKI, bekend van onder andere ‘de TV Makelaar’ en ‘Uitstel van executie’. “In de afgelopen vijf jaar heb ik gemerkt dat de gerestylede woningen een stuk beter in de markt liggen. Woningen die al jaren te koop stonden worden na de verkoopstyling binnen enkele weken of hooguit enkele maanden verkocht en vaak ook voor een hogere prijs. Hierdoor verdient verkoopstyling zich in veel gevallen terug.”

Woninginrichting is vaak heel persoonlijk en lang niet iedere koper kan daar doorheen kijken. Het Huizenatelier maakt met veel creativiteit en een relatief klein budget ieder huis snel verkoopbaar en aantrekkelijk voor een breed publiek.

“Het allermooiste van mijn vak vind ik dat ik al zoveel mensen blij heb kunnen maken, omdat ze eindelijk weer verder kunnen met hun leven. Want een huis dat lang te koop staat, is vaak een blok aan het been.”

Het Huizenatelier stelt geen duur rapport op: na een vrijblijvend intakegesprek volgt een duidelijke prijsopgave en gaat de stylist aan de slag. Ook leegstaande woningen kunnen sfeervol ingericht worden om mogelijkheden en grootte beter aan te geven. Aansluitend volgt altijd een fotopresentatie.

Voor meer informatie zie www.hethuizenatelier.nl.