Oost in Bedrijf

Nieuwe supermarkt DEEN participeert in de wijk

Zaterdag 19 november vond de feestelijke intocht van Sinterklaas op IJburg plaats: duizenden kinderen stonden op de kade. Het is IJburg gelukt om in zo’n tien jaar uit te groeien tot een gemeenschap waar onder meer Sinterklaas, Kerstmis en Koningsdag gezamenlijk gevierd worden.
Betrokken ondernemers zijn daarbij onmisbaar. Met steeds minder gemeentelijke fondsen zijn zij het die bewonersinitiatieven levend houden. IJburg is dan ook erg blij met de komst van DEEN Supermarkten. Waar andere grootbedrijven vaak moeilijk te porren zijn voor lokale initiatieven, zit dat bij DEEN juist in het DNA. Dat blijkt niet alleen uit hun hoofdsponsorschap van de intocht van Sinterklaas voor de komende jaren, maar ook uit de speciale minisponsoractie in februari 2017 waarbij klanten zelf €5.000 mogen verdelen onder IJburgse verenigingen. Een goed voorbeeld van een goed functionerende participatiemaatschappij dus.

De veiling voor de viering van Sinterklaas op IJburg loopt ook nog even door. Er komt veel moois onder de hamer, zoals een luxe hotelovernachting, een boodschappenpakket van Deen, een driegangenmenu bij jou thuis, een verzorgde pubquiz-avond, een beautybehandeling, een tocht naar Muiderslot, een bloemstuk en zeilles. Bieden doe je via sinterklaasopijburg.nl.

 

Deen op IJburg krijgt een pindakaasmachine
Op woensdag 30 november 2016 opent supermarkt Deen een filiaal op IJburg, aan de Pampuslaan 45. Het wordt een grote winkel, met veel versproducten. Deen is een familiebedrijf met aandacht voor personeel en de grootste bloemen- en plantenafdeling van alle supermarkten in Nederland. Een verrijking voor de inmiddels ruim 20.000 inwoners tellende wijk, vindt Edzard Valk, die er manager wordt. “Naast een goede service, een fantastische versafdeling en sterke acties gaan we bezoekers verrassen met vele nieuwigheidjes zoals een echte pindakaasmachine. Jazeker, je kunt bij ons zelf je potje pindakaas gaan maken.”
Om de opening niet geruisloos voorbij te laten gaan, staan er een aantal mooie acties op stapel.