Lijnen

Lijnen, ik kan me geen dag herinneren zonder de gedachte aan lijnen. Nou ja, bijna geen dag. Vanaf mijn puberjaren heb ik dan ook allerlei soorten diëten geprobeerd: Atkins dieet, Montignac, het ziekenhuisdieet, shakes en repen (gatver) en nog veel meer. Wat het me altijd opleverde was een dunnere portemonnee en het gevoel dat ik een mislukking was. Want ik kon het gewoon niet volhouden.
Helaas werd ik gedomineerd door de gedachte om skinny te zijn. Het moest toch lukken? Maar keer op keer werd ik teleurgesteld. Gek werd ik ervan!

Het eerste jaar op de middelbare school herinner ik me als de dag van gister. Ik heb nog nooit zo veel gewogen. Ik was erg ongelukkig, ook omdat ik toen een buitenbeugel droeg. Je kunt je misschien je voorstellen hoe ik me toen gevoeld moest hebben.

En ja, ook ik werd gepest op de middelbare school. Ik besloot om er iets aan te doen. Aan mijn overgewicht dan. Ik ging voor het eerst naar een sportschool. Daar werd ik opgewacht door een dame die een uur lang allerlei testjes met me ging doen. Dat vond ik nog wel interessant eigenlijk. Maar wat ik traumatisch vond: het weegschaalmoment. Ik durf je eigenlijk niet te vertellen wat de weegschaal aangaf. Nou ja, oke dan. Ik woog 81 kilo. En toen was ik pas zestien jaar oud. Woog ik zoveel? Dat getal bleef weken in mijn hoofd hangen. Ik werd er misselijk van.
Vanaf dan moment ben ik gaan letten op mijn eten. Binnen een maand viel ik 11 kilo af. Het gewicht ging er heel snel af, wat eigenlijk niet zo goed is. Ik at niet veel, omdat ik zo in paniek was geraakt door die stomme weegschaal. Aan de andere kant voelde het ook goed want ik kreeg complimenten op school.

En zo is mijn strijd tegen de kilo’s begonnen. Ik ga niet tegen je liegen en zeggen dat ik nooit meer worstel met bepaalde vervelende gedachtes over mijn uiterlijk. Maar ik heb er wel mee leren omgaan. Helaas door schade en schande. Daarbij denk ik dat het ook een vrouwending is. Het is onvermijdelijk om je soms zo ellendig te voelen. Vind je niet?
Ik ga je in dit blog meenemen naar mijn verleden en zal mijn ervaringen met je delen, zodat je weet wat voor invloed bepaalde keuzes kunnen hebben op je lichaam. Maar ik wil ook de mooie dingen met je delen! Zoals mijn veganistische eetstijl. Veganistisch? Uh? Wat is dat? Nou, dat houdt in dat je alleen plantaardig eet. Maar no worries, ik leg je alles uit. Waarom ik de keuze heb gemaakt en wat de voordelen tot nu toe voor mij zijn. En ik kan je nu al vertellen dat het er veel zijn. Oh ik word er nu al blij van!

Liefs Nora

Wil je meer van Nora lezen? Surf dan naar iamveganlicious.tumblr.com