Post Oost
Diversen

Workshop Beeldverhaal door Geheugen van Oost

Geheugen van Oost organiseert de workshop Beeldverhaal door fotograaf, onderzoeker, journalist en programmamaker Peter Habibuw.

In de workshop Beeldverhaal gaan we terug in ons eigen geheugen op zoek naar beelden/herinneringen die bepalend zijn gebleken voor onze ontwikkeling.

In de eerste fase gaan we op zoek naar indrukwekkende scènes uit ons leven. Daarbij letten we op de drie eenheden van Aristoteles: eenheid van tijd (24 uur), plaats en handeling (geen niet ter zake doende nevenintriges mogen de strakke lijnen verstoren). Deze scènes zetten we dan om in een story board. Vervolgens maken we een plan om door middel van fotografie deze scene te “beschrijven” met een drietal beelden . Deze beelden worden zo mogelijk gefotografeerd op de plaats waar de handeling indertijd heeft plaats gevonden.

In de tweede fase gaan we opnieuw onze “scene” in dichtvorm beschrijven. Hierbij streven wij naar de eenheid van woord en beeld.

In de derde fase maken we een exposeerbare presentatie van ons werk. Het streven is dat we onze kunstwerken gaan exposeren.

YpBot radio zal zendtijd ter beschikking stellen op de lokale zender Salto/Mokum Radio van Amsterdam om de meest geslaagde verhalen uit te zenden.

De bijeenkomsten vinden plaats in Post Oost, Wijttenbachstraat 36-hs van 14.00 tot 16.30 uur, inloop vanaf 13.30 uur
Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers.

Aanmelden kan via geheugenvanoost [at] amsterdammuseum.nl