PLEIN THEATER
Natuur

Wildplukwandeling

Berith Danse is naast theaterdirecteur ook natuurgeneeskundige en orthomoleculair therapeut. Ze werkte in Latijns-Amerika met verschillende culturele gemeenschappen die voor hun dagelijkse kost wildplukken.

‘Maak van uw eten uw medicijn’, verkondigde Hippocrates al in Europa.

In het kader van ons Meemaakpodium en het ontdekken van de omgeving rondom het Plein Theater, nodig ik u uit om meer te weten te komen over de botanie om ons heen. Er zijn twee wildplukwandelingen (za 26 september en za 24 oktober) en in principe kunt u zich voor beide opgeven.

In het Eetlokaal ga ik in op hoe de natuurgeneeskunde naar onkruid kijkt en wat er in de afgelopen duizenden jaren voor kennis is opgedaan door onze voorouders.

Daarna gaan we naar het Oosterpark en wandelen naar het Tropeninstituut. Tijdens die route kijken we naar wat er zoal te oogsten valt deze herfst.

Er komen verschillende kruiden aan de orde, mits ze er staan, zoals Duizendguldenkruid, klitkruid, paardenbloem, vlierbessen, echinacea en wat we tegen komen in de openlucht apotheek. Het najaar is er voor het bij elkaar sprokkelen van de wintervoorraad. Er wordt meer verteld over het zetten van kruiden op olie en op alcohol voor goed gebruik.

Als de oogst gelukt is maken we iets klaar in de keuken van het Eetlokaal en drinken we er kopjes thee van.

Wat je mee kan nemen is een aantekeningen boekje, schaartje, klein bakje of mandje en je eigen telefoon om foto’s te maken.

De wildplukwandeling is onderdeel van ons Meemaakprogramma de VRIJE VLOER en de theaterinstallatie Swart gat/ G̶o̶u̶d̶e̶n̶ ̶E̶e̶u̶w̶ die deze zomer in het theater stond.