Weesperzijdefestival
Festival

Weesperzijdefestival 2022

Na een coronapauze maakt de Weesperzijde zich na vier jaar weer op voor het befaamde Weesperzijdefestival. Zaterdag 24 september komen honderden bewoners bijeen voor de dertiende editie. Het wordt een dag vol sport, cultuur, muziek, optredens en drank en hapjes, voor en door de buurt. “Eindelijk kunnen we weer laten zien hoe cultureel en bruisend onze buurt is”, aldus de organisatie.

Langs de Amstel passeren dagelijks achttienduizend haastige fietsers en rennen joggers dagelijks hun rondje. Maar de Weesperzijde is meer dan een wandel- en fietspad. De buurt barst van de cultuur. Want hier werken veel befaamde muzikanten, fotografen, filmers en kunstenaars. Zij delen geheel belangeloos elke twee jaar tijdens een groots feest hun talenten met de bewoners.

Groot podium
Het centrum van het Weesperzijdefestival is tegenover de 4e Montessorischool De Pinksterbloem en voor roeivereniging De Hoop. Op een groot podium begint om 14.00 uur het gevarieerde muziekprogramma. Allerlei artiesten uit de buurt treden op, van de Nederlandstalige rockband Nova Zembla tot en met het Gouwe Ouwe Koor. Circuswerkplaats Boost geeft een demonstratie.

Proeven
Op het terrein kunnen bezoekers proeven bij kraampjes, waar restaurants uit de buurt zich presenteren. Buurtverenigingen uit de Weesperzijdestrook geven informatie over hun activiteiten. Het stadsdeel geeft informatie over de herinrichting van de Weesperzijde, die al in volle gang is.

Suppen of kickboksen
Het Weesperzijdefestival begint al in de ochtend, zowel voor de kinderen als voor volwassenen. Zij kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een speurtocht door de buurt, proeflessen suppen nemen bij de Kanoschool in het haventje bij de Schollenbrug of meedoen aan een kickboks-clinic op het festivalterrein. Voor de kleinsten is er ’s middags poppenkast. En in een pop-up bibliotheek kunnen bezoekers hun boeken ruilen. Een spectaculaire theatrale act (nog geheim) sluit het festival rond 22.00 uur af.

Kijk voor meer informatie en tijden op de website: www.weesperzijdefestival.nl