Bagagehal Loods 6
Kunst

Tentoonstelling Suzan Drummen

Ieder kind heeft wel eens het zilverpapier van een chocolade eitje gladgestreken. Suzan Drummen kreeg het nooit over haar hart ze weg te gooien en heeft al die papiertjes nu nog. Het koesteren en verzamelen ervan was een speels en onbevangen articuleren van iets, al wist ze nog niet wat. Inmiddels heeft ze een immense collectie reflecterende dingen waarmee ze vloerinstallaties maakt. Alle elementen worden daarbij steeds los op de vloer geplaatst. In de installaties tuimelen verdubbelingen, schaalveranderingen en droste-effecten over en door elkaar. Het werk wil zowel betoveren als verwarren en appelleert aan gezichtsbedrog en gekte.

Afgelopen zomer was haar werk te zien in het Paleis op de Dam, naar aanleiding van 150 jaar Koninklijke Prijs voor Schilderkunst. Momenteel is een grote roze installatie te zien op de zesde etage van het nieuwe Depot Boijmans van Beuningen.
Op vrijdag 26 november opent haar solotentoonstelling in de Bagagehal in Loods 6.
In deze tentoonstelling ‘lichtzinnig’ laat ze voor het eerst ook keramiek en films zien. De immense hal wordt als één open multidisciplinair laboratorium, met patronen die de ene keer voluit verlicht worden en elders in de donkerte opgaan. Filmprojecties die volledige wandvlakken in beslag nemen worden afgewisseld met kleine intieme installaties. Op sommige momenten zullen koren zingen.
Meer informatie: suzandrummen@gmail.com