Jaap Eden ijsbaan
sport

Schaatsen Noorderlicht

Op 8 februari 2019 vindt op de Jaap Eden ijsbaan in Amsterdam de eerste editie van Schaatsen Noorderlicht plaats. Een avond waarbij je kunt schaatsen met sfeervolle muziek en de prachtige kleuren van het Noorderlicht.

De Aurora Borealis – een natuurverschijnsel met bijna magische allure – is doorgaans alleen te zien rond de poolstreken. Tijdens Schaatsen Noorderlicht brengen wij dit verschijnsel naar Amsterdam. Met lasers en rookmachines creëren we ons eigen Noorderlicht.

Het ijzige decor van de Jaap Eden baan is bij uitstek de locatie voor Schaatsen Noorderlicht. Het natuurverschijnsel komt tot zijn recht in de Arctische ambiance van de ijsbaan. De Jaap Eden ijsbaan is een 400-meter kunstijsbaan in de buitenlucht van Amsterdam-Oost.

Schaatsen Noorderlicht is een samenwerking tussen voormalig professioneel schaatsers Bram Smallenbroek, Sjoerd de Vries en de Jaap Eden ijsbaan. Jarenlang reisden Bram en Sjoerd de wereld over, van ijsbaan naar ijsbaan, om tegen de beste schaatsers van de wereld te strijden. Nu willen ze schaatsen onder een ander licht brengen.
Als organisator van de KPN Grand Prix wedstrijden in Lulea in Zweeds-Lapland kwam Smallenbroek op het idee voor het Schaatsen met het Noorderlicht. (meer info www.schaatsenlulea.nl).

Namens de organisatie van Schaatsen Noorderlicht nodigen wij u van harte uit op 8 februari van 21.00 uur tot 23.10 uur op de Jaap Eden Baan in Amsterdam. Tickets zijn te verkrijgen via jaapeden.nl/noorderlicht. Zie schaatsennoorderlicht.nl.