NewWerktheater
Film

Re:set Films #21 Woman at War met spreker Gaby van Wonderen

Re:set Films en NewWerktheater presenteren met trots de tweede van een reeks nieuwe filmavonden: met de droogkomische film Woman at War bovendien de zekerheid van een opwindend maar vooral feel-good avondje uit. Happy activiste en Love Not Waste oprichtster Gaby van Wonderen is de uitgelezen persoon om de maatschappijkritische Halla – die vakkundig met pijl en boog hoogspanningsmasten neerhaalt – in te leiden. Voorafgaand aan de film is er de mogelijkheid om in het restaurant van NewWerktheater te dineren. De chef van NewWerktheater stelt naast de à la carte gerechten ook een fijne dagspecial samen.
Halla leeft een rustig bestaan in Reykjavik en werkt er als koordirigent. Maar achter de schermen van deze ogenschijnlijk vredige routine, leidt Halla een dubbelleven als radicale milieuactivist. In haar eentje verklaart ze de oorlog aan de lokale aluminiumindustrie om de prachtige IJslandse hooglanden te beschermen. Net op het moment dat ze haar grootste operatie op touw zet, ontvangt ze een onverwachte brief: haar aanvraag voor adoptie wordt ingewilligd. Terwijl Halla zich voorbereidt op het moederschap, besluit ze nog één laatste genadeklap uit te delen aan de aluminiumindustrie. En dat blijft niet zonder gevolgen.

Gaby van Wonderen koos bewust voor Happy Activism, omdat ze merkte dat door samenwerken mensen sneller aanhaken bij schoonmaakacties èn ze er zelf ook meer energie van krijgt. In plaats van grote bedrijven of de overheid de schuld te geven komt Gaby liever in actie. In 2016 begon ze met Love Not Waste om haar vaardigheden als duurzame inkoper te combineren met haar ambitie om de oceaan te beschermen. Ook zo benieuwd naar haar motivaties en roze bril 🙂 ?