Q-Factory
Film

Q-Cinema: The Rocky Horror Picture Show XL

Tijdens deze speciale Halloween-editie van Q-Cinema kijken we The Rocky Horror Picture Show, een van de leukste camp-films aller tijden, nemen live acteurs je mee over de catwalk in de wereld van de buitenaardse transseksuele dokter Frank ’n’ Furter, win je prijzen tijdens de Rocky Horror Bingo en dans je uiteraard de Time Warp!

Geen Rocky Horror is compleet zonder audience participation. Dus schreeuw en zing mee tijdens de dialogen in je mooiste glamrock outfit (“remember there will always be someone who looks more out of place”) en neem uiteraard je props mee. Voor de virgins onder ons; een rol wc papier, latex-handschoenen, speelkaarten, een krant (voor als het tuttige stel Brad en Janet door de regen naar het spookkasteel lopen), waterpistool, aansteker of zaklamp voor tijdens het nummer “There’s a Light” en uiteraard rijstkorrels of confetti voor als Frank ’N’ Furter in het huwelijk treedt. Voor de eerste 50 bezoekers hebben we een Rocky Horror-proof pakket klaarliggen.
Waar gaat deze hilarische, absurdistische musical dan eigenlijk over? Het stel Brad en Janet belanden op de terugweg van een huwelijksfeestje in een vreemd onherbergzaam gebied. Ze komen in een vreselijke regenbui terecht, raken de weg kwijt en krijgen een lekke band. Gelukkig is er een kasteel in de buurt: het kasteel Frankenstein. Daar hebben dokter Frank ’N’ Furter en zijn vrienden, afkomstig van een transseksuele planeet uit het Transsylvaanse melkwegstelsel zich geïnstalleerd.
Voor wie voor het eerst in aanraking komt met dit cult-fenomeen en tevens de langstlopende film in de Verenigde Staten, check hier de “virgins guide to”.
Jouw Halloween wordt nooit meer hetzelfde na het zien van The Rocky Horror Picture Show XL: Don’t dream it, be it!