Plein Theater
Theater

Ondersteboven, theatervoorstelling door kids uit Amsterdam

Heel, heel lang geleden was er een pandemie in Nederland. Het land ging op slot, toen weer open, toen op slot, weer open, op slot en weer open. Deze pandemie was zelfs zo schadelijk dat kinderen niet meer veilig waren op straat. Volwassenen brachten ze naar een veilige plek ver hier vandaan. Daar in hun eigen wereld konden de kids zelf alles beslissen. Zonder grote mensen die zeggen wat je moet doen. Dat is de wereld ONDERSTEBOVEN.

Als kids de macht hebben
Op 4 juli gaat Ondersteboven in première. Vanaf maart 2021 maakten zeven kinderen uit Amsterdam een voorstelling over hoe de wereld er uitziet als niet volwassenen, maar kinderen de grote beslissingen nemen. Hoe leef je samen? Houd je je aan de regels of juist niet? Luister je naar elkaar? Is er een baas? En als je besluit om de baas te zijn, wat vertel je iedereen dan?

Onder begeleiding van Soufiane Moussouli en Geerten Stumpel schreven deze jonge makers hun teksten, repeteerden ze hun scènes en hielpen mee aan het ontwerp van het decor en de poster. Het resultaat is de voorstelling Ondersteboven over kinderen die grote keuzes (moeten) maken in een wereld die compleet is veranderd.

Ondersteboven is onderdeel van LABel, het MakersLaboratorium en initiatief van kunstenaarscollectief Moving Arts Project.

Locatie
Plein Theater

Datum & tijden
Op zondag 4 juli is de voorstelling twee keer te zien:
14.00 – 14.45
16.00 – 16.45
Tickets
Prijs: € 5
Stadspas: € 2,50
Klik hier voor kaartverkoop.

Voor meer info en updates, ga naar het Facebookevent: https://fb.me/e/2I0KNNzcP of naar https://movingartsproject.nl/projecten/ondersteboven/.

Credits
Spel: Jerusha, Felix, Soufiane, Donovan, Gylaino, Lakesha, Zakaria
Regie: Soufiane Moussouli
Assistentie regie: Geerten Stumpel
Gastdocent: Cat Smits
Concept: Moving Arts Project
Projectleiding: Diane Elshout
Decor en poster: Noud Verhave ism Jerusha, Felix, Soufiane, Donovan, Gylaino, Lakisha, Zakaria

Mede mogelijk gemaakt door
Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam, Plein Theater, Moving Arts Project.