OBA Diemen
Film

‘Monument van Trots’

Al dertig jaar is het Homomonument een ‘levend monument’, een plek van ontmoeting, herdenking, protest en festiviteiten voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, personen met een intersekse conditie (lhbti’s), maar ook voor hun familieleden, vrienden en supporters. Op woensdagavond 17 januari toont Pink Diemen in samenwerking met de Openbare Bibliotheek de documentaire ‘Monument van Trots’.

Documentaire
Ter gelegenheid van drie decennia Homomonument maakte regisseur Sebastiaan Kes de documentaire Monument van Trots. De film toont de emancipatiestrijd van de Nederlandse LHBT-beweging in heden en verleden, geeft een beeld van de diversiteit van de hedendaagse LHBT-gemeenschap en benadrukt de ononderbroken relevantie van het Homomonument.

Première
Monument van Trots krijgt zijn Diemen-première op woensdag om 17.30 uur in de Openbare Bibliotheek Diemen, Wilhelminaplantsoen 126. De OBA werkt hierin samen met Pink Diemen en de Omval. De hele avond is vrij toegankelijk.

Tentoonstelling
Naast de documentaire zijn onder de titel ‘Monument van Trots’ ook een tentoonstelling en een website ontwikkeld. De tentoonstelling is van 17 januari tot 13 februari te zien in OBA Diemen.

Programma 17 januari 2018
17.30 – 18.45 Opening van de tentoonstelling en rondleiding door de tentoonstelling in OBA Diemen.
19.00 – 20.15 Filmvertoning ‘Monument van Trots’ bij de Omval
20.15 – 20.30 Questions & Answers met regisseur en hoofdrolspelers
20.30 – 21.00 Borrel Pink Diemen

Tijdens de manifestatie zullen er hapjes en drankjes verzorgd worden.