Amsterdam Science Park
Diversen

Expeditie: toekomst

Stel je een plek voor die veel op de aarde lijkt… We noemen het planet B. Planet B is een plaats van natuurlijke schoonheid – waar geen mens of dier wat tekort komt, onaangetast door vervuiling, onbespied door satellieten.

Wat zou jij vanaf de aarde meenemen naar die nieuwe plek, en wat laten we achter?

Betekent dit dan dat we de hele aarde achterlaten? Ben je beland in de race van de miljardairs naar de ruimte? Of is dit een sciencefiction-feest? Zeker niet. Maar de verbeeldingskracht die we nodig hebben voor onze toekomst, voor onze planeet, staat centraal tijdens Expeditie: toekomst – een vierdaags evenement vol workshops, wandelingen, debat, eten en muziek, op verschillende plekken in de stad.

Als een Future Lab voor technologie en maatschappij onderzoekt Waag hoe we de toekomst open, eerlijk en inclusief kunnen maken. Het afgelopen half jaar vroegen we mensen in alle uithoeken van Nederland naar hun gedroomde toekomst. Tijdens Expeditie: toekomst brengen we al die individuele visies en dromen bij elkaar en komen we tot een navigator: de collectieve gedroomde toekomst van Nederland. Doe mee!

Meer informatie & aanmelden: https://waag.org/nl/article/hallo-met-de-toekomst