MidWest
Film

Boeren & Buren opent nieuwe Buurderijen

Nog meer Amsterdammers kunnen binnenkort lokaal en rechtstreeks bij de boer kopen. In de eerste week van november openen er twee nieuwe Buurderijen. Initiator Luud de Haas opent haar Buurderij bij MidWest in de Baarsjes, en Roel Sluitman opent zijn Buurderij op de locatie Buuf & Buur op het Purmerplein in Nieuwendam. Er zijn dan acht Buurderijen in Amsterdam te vinden.

Boeren & Buren heeft in het afgelopen anderhalf jaar een flinke groei doorgemaakt. Het concept speelt in op de groeiende behoefte van Amsterdammers om rechtstreeks en lokaal bij de boer te kopen. Via de website www.boerenenburen.nl koop je rechtstreeks bij plaatselijke boeren en producenten dichtbij jou in buurt. Van dagverse groenten en fruit tot ambachtelijke honing. Je haalt de producten op bij je Buurderij in de buurt. De gemeente Amsterdam wil in de komende 10 jaar dat 25% van de Amsterdamse voedselconsumptie lokaal geproduceerd wordt. Een ambitie die Boeren & Buren ondersteunt. ‘Wij zien potentie voor een Buurderij in iedere wijk van Amsterdam’, aldus Patrick de Cock van Boeren & Buren.

Feestelijke openingsweek
De Buurderij is er voor iedereen. Daarom nodigt het Buurderij-team je uit voor een feestelijke opening op 2 november in Nieuwendam en op 5 november bij MidWest in de Baarsjes. In die week worden bij alle Amsterdamse Buurderijen leuke activiteiten georganiseerd. In de Baarsjes en in Nieuwendam zijn er speciale proeverijen van seizoensproducten en is er live muziek ter gelegenheid van de opening.

Luud vertelt over haar motivatie om de Buurderij te starten: “Alles wat we hier in MidWest als sociale onderneming doen, gaat over de buurt socialer, eerlijker, mooier èn groener maken. Boeren & Buren past perfect bij onze leden, huurders, vrienden en buren. Thema’s als diversiteit, lokaal, eerlijk en circulair zijn heel belangrijk. Een betere match met Boeren en Buren is er niet.”

Online bestellen, afhalen bij de Buurderij
Bij Boeren & Buren bestel je verse producten online. Een keer per week haal je deze af bij de Buurderij. Bij Buurderij Nieuwendam in locatie Buuf & Buur kan dat vanaf dinsdag 2 november tussen 17.00 en 19.00 uur. Bij Buurderij de Baarsjes kan dat bij locatie MidWest vanaf vrijdag 5 november, tussen 17.00 en 19.00 uur. De producten zijn altijd vers en van uitstekende kwaliteit.