Theater De Omval
Muziek

Beestachtig Najaarconcert

Op zondag 10 november om 14.00 uur speelt de Diemer Harmonie in Theater de Omval te Diemen haar jaarlijkse Najaarsconcert, muzikaal gezien het hoogtepunt van het jaar. Tijdens dit concert laten de 45 leden van de harmonie en hun dirigent Vincent van den Bijlaard horen wat ze in huis hebben. Ditmaal kunt u een beestachtig en toegankelijk concert verwachten, voor jong en oud. Binnen het thema Dieren worden originele werken voor harmonieorkest afgewisseld met bewerkingen van filmmuziek en lichte muziek.

Op het programma staan onder andere Blackbird van John Lennon en Paul McCartny, Madagascar van Hans Zimmer (soundtrack van de gelijknamige film) en Moby Dick van Michael Geisler, gebaseerd op de legende van een zeldzame, witte potvis die de strijd aangaat met een schip. Bij Disney at the Movies, in een arrangement van John Higgins, met daarin bekende melodieën zoals Circle of Life en Beauty and the Beast en Under the Sea, wordt film vertoond. Ook Peter en de Wolf van Sergei Prokofiev mag in dit programma niet ontbreken. Het orkest speelt een arrangement van Jim Curnow, de verteller hierbij is de actrice Nienke Sikkema.

De toegang voor het Najaarsconcert bedraagt € 10; kinderen tot 16 jaar gratis, 65+ € 8. Kaarten zijn te koop voor aanvang bij de zaal, maar wie zeker wil zijn van een plaats kan een reservering maken via penningmeester@diemerharmonie.nl.

De Diemer Harmonie werd opgericht in 1897, en bestaat uit 45 leden, van jong tot oud. Het orkest geeft jaarlijks verschillende concerten in en rond Diemen, soms elders in het land. Beschermheer van de vereniging is Erik Boog, de burgemeester van Diemen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.