Ontsmettingsgebouw 1e verdieping
Kunst

Open atelier: Verder op weg naar stilte

In het weekend van 28 en 29 september is het werk van beeldend kunstenaar Sanne Bruggink (1970) te zien in haar atelier in het Ontsmettingsgebouw in Amsterdam Oost.

In haar werken speelt Bruggink met de ongrijpbaarheid van licht en beweging in dunne laagjes gespoten verf op papier. De werken zijn momentopnames in stilte, als een still uit een bewogen beeld.

Sanne Bruggink volgde haar opleiding onder andere aan de Rijksacademie in Amsterdam (’97/’98). Naast de kleinere werken op papier in haar atelier maakt ze ook werk voor de openbare ruimte. Voorbeelden daarvan zijn te zien op vier gevels in de straat Onderlangs in Betondorp (Onderlangs, 2005) en op 69 grote ramen van WTC Schiphol Airport (Move On/panta rhei, 2022).

In zowel haar werken voor de openbare ruimte als in haar werken in het atelier, verschuift, schaalt en draait ze grafische lagen ten opzichte van elkaar om een beweging zichtbaar te maken. Door de lagen te stapelen, delen leeg te laten en te werken met verschillende transparanties geeft ze licht weer. Samen tonen ze de ruimtelijke suggestie waaraan haar werk al 30 jaar is te herkennen.